CONSTANȚA: Ziua Dobrogei sărbătorită duminică, în Piața Ovidiu

Pe 14 noiembrie sărbătorim Ziua Dobrogei, ziua în care, în urmă cu 138 de ani, tărâmul dintre Dunăre şi mare revenea la ţara mamă, în urma Războiului de Independenţă. La Constanţa, Ziua Dobrogei va fi celebrată cu fast, Primăria urmând să finanţeze cu 100.000 lei acest eveniment. În urma unei proceduri de selecţie, Fundaţia Umanitară Clopot, din Suceava, a fost declarată câştigătoare a organizării evenimentului, iar manifestările vor avea loc duminică, 13 noiembrie, în Piaţa Ovidiu.
Astfel, duminică, toţi constănţenii sunt invitaţi în Piaţa Ovidiu, la Festivalul Etniilor Dobrogene. De la ora 12.00, cele mai vechi comunităţi de la malul mării vă vor dezvălui lumea fascinantă a simbolurilor, tradiţiilor, dansurilor, gastronomiei, poveştilor şi meşteşugurilor, într-un eveniment cum nu s-a mai văzut!
    Asociaţia Italienilor din România, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Comunitatea Aromână din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa“, Primăria Comunei Cumpăna, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Polonezilor din România „Dom Polski“ şi Universitatea „Ovidius“ din Constanţa pregătesc un spectacol inedit, pentru a aniversa cum se cuvine cea mai importantă zi pentru toţii locuitorii dintre Dunăre şi Marea Neagră. Invitaţi speciali: Mahala Rai Banda, Aneta Stan şi Ionuţ Galani.
    Duminică, 13 noiembrie, în Piaţa Ovidiu îşi deschide porţile şi un Târg gastronomic multietnic. Toate comunităţile stăpânesc perfect arta culinară tradiţională specifică şi vă vor delecta cu cele mai bune preparate, după reţete originale. Nu vor lipsi nici meşterii populari, care s-au hotărât să îşi mute atelierele în stradă, mândri de tradiţiile şi meşteşugurile învăţate din moşi-strămoşi şi de produsele născute din mâinile lor îndemânatice. În târgul lor, vă veţi putea desfăta privirea şi cu expoziţii dedicate Zilei Dobrogei, realizate în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
    Festivalul Etniilor Dobrogene este un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Constanţa şi sprijinit de Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Constanţa. Accesul este liber!

Sursa: observator.ro

Cele mai Accesate Articole