1 leu pentru spitalul copiilor

România este o țară cu prea mulți îngeri. Deși în ultimile decenii numărul deceselor înregistrate la nivel national a scăzut, moartea infantilă este, în continuare,  de peste două ori mai mare față de media europeană. Datorită acestui lucru a fost creată Campania “Alerg pentru spitalul copiilor”. La malul mării oamenii s-au reunit, în parcul Tăbăcărie, pentru a sprijini construirea unui spital de pediatrie, pentru tratarea afecţiunilor oncologice ale copiilor, în care aceştia să fie îngrijiţi la standarde europene.

„Alerg pentru spitalul copiilor” este un eveniment în cadrul căruia constănţenii pot participa la un minimaraton dedicat strângerii de fonduri pentru construirea unui centru medical independent de hematologie şi oncologie pediatrică, ce va fi construit în Capitală.
Organizatorii și-au propus să construiască primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Pentru asta este nevoie de 80 de milioane de lei. Pare mult, la prima vedere, însă asta ar însemna ca fiecare roman să doneze un leu la fiecare 4 luni.
De remarcat este și faptul că se dorește construirea acestui spital fără a solicita sau primi bani de la statul român. Și chiar dacă la Constanța nu mulți au fost aceia care au răspuns invitației acestui proiect îndrăzneț, au existat și părinți care n-au stat pe gânduri și s-au alărurat ideii. Mai ales că au îmbinat sportul cu o cauză nobilă.
Astfel de acțiuni se desfășoară și în alte orașe ale țării, mii de oameni conștientizând nevoia unui astfel de centru pediatric.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea
The post 1 leu pentru spitalul copiilor appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole