Sportul minții, în festival la Cumpăna

72 de tinere minți luminate s-au întrecut, în jurul tablei cu 64 de pătrățele, în cadrul fazei zonale a Concursul Național Școlar de Șah ‟Elisabeta Polihroniade‟. Competiția s-a desfășurat la Cumpăna, în organizarea primăriei din localitate și a Asociației Clubului Sportiv ˮElisabeta Polihroniadeˮ.

La concurs au participat 72 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal – echipe mixte, însoțiți de 11 profesori de educație fizică din cadrul instituțiilor de învățământ din Constanța, Năvodari, Mangalia, Medgidia și comuna Cumpăna.
După lupte intense purtate pe tabla de șah, cei mai buni s-au dovedit cei de la Liceul teoretic Callatis Mangalia, câștigători atât în concursul rezervat echipelor mixte din ciclul primar, cât și celor din ciclul gimnazial, ocupând locul secund în concursul echipelor de liceu, acolo unde campioni au devenit cei de la Liceul Teoretic Ovidius din Constanța. Trofeul pentru „ Cel mai bun șahist” a fost castigat de catre Alexandru Dincă, elev în ciclul primar, la Liceului Teoretic Callatis Mangalia. Echipele câștigătoare vor reprezenta judeâul constanța la faza națională a concursului. Evident, câștigătorii concursului, împreunǎ cu profesorii îndrumători, au primit din partea organizatorilor premii specifice vârstei participanților, care au  constat  în cupe, medalii, diplome și rechizite cu simbolurile sportului minţii – șahul. De asemenea, au primit diplome și rechizite toţi participanţii la concurs.
Redactor: Paul Alexe
The post Sportul minții, în festival la Cumpăna appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole