Un nou atac terorist a avut loc, seara trecută, la Londra

O mașină a intrat în pietoni, pe Podul Londrei, rănind mai multe persoane, după care a continuat să se deplaseze până în Borough Market. Martorii au văzut oameni înarmați cu cuțite care au înjunghiat la întâmplare mai multe persoane. Autoritățile sunt, din nou, în alertă.

A curs, din nou, sânge pe străzile din Londra. Un nou atentat terorist a livit capitala Marii Britanii, curmând viața a 7 persoane și rănind alte 48.  Serviciul de Ambulanță a precizat că 30 de răniți au fost transportați la spital, iar alții au fost tratați la fața locului.Martorii oculari au precizat că mai mulți oameni au fost loviți de o furgonetă albă care a intrat cu viteză pe trotuar pe Podul Londrei. Ulterior, trei oameni au coborât cu cuțite şi au înjunghiat la întâmplare mai multe persoane, în ceea ce pare a fi un atac terorist. Puțin mai târziu, un atacator a intrat într-un restaurant din zona Borough Market și a înjunghiat câțiva clienți.  Un român aflat în zonă a transmis live Facebook mai multe scene de la fața locului.
La fața locului s-au auzit și focuri de armă, posibil trase de polițiști.  În afară de aceste șapte victime, cei trei autori ai atacului au fost uciși de poliție. Câteva ore mai târziu, un alt suspect a fost reţinut în cursul operaţiunilor de securitate declanşate. Totodată,   alte două persoane, bănuite că ar fi fost implicate în atentat, au fost ucise de polițiști. Potrivit unor surse, numărul atacatorilor s-ar ridica la 5. Mai multe explozii s-au auzit lângă Podul Londrei, ultima foarte puternică. Poliția a precizat că acestea au fost controlate. De remarcat că printre persoanele prezente au fost și români.
Într-o postare, președintele României, Klaus Iohannis, condamnă atacurile de sâmbătă seară.

„Condamn cu fermitate atacurile teroriste care au avut loc la Londra. Profundă compasiune pentru cei afectați de incidentele tragice din Marea Britanie”, a scris șeful statului pe Twitter.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, până în prezent nu există informații care să confirme dacă printre victime se numără și români.
Redactor: Daniel Albu
The post Un nou atac terorist a avut loc, seara trecută, la Londra appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole