Piesă de teatru, pusă în scenă de copii

O poveste tristă a fost transformată într-una cu final fericit, la Medgidia. Totul în cadrul unei piese de teatru pusă în scenă de copiii coordonați de regizorul Aurica Enea. ”Capra cu trei iezi” a fost adaptată zilelor noastre, iar finalul fericit i-a încântat pe spectatorii prezenți în sala de spectacole a Casei de Cultură I.N. Roman.

La sugestia micilor actori, profesorul Aurica Enea a schimbat povestea tristă a lui Ion Creangă. Asta pentru a le transmite un mesaj pozitiv copiilor prezenți în sală. Iezii nu au fost mâncați de cumătrul lup, ci doar speriați, iar la final personajul negativ a fost iertat.
Copiii spun că au muncit mult pentru a pune în scenă piesa de teatru Capra cu trei iezi. Însă modificările aduse poveștii nu au schimbat mesajul, ci din contră l-au îmbogățit. Pe lângă importanța sfatului de a asculta de părinți, micilor spectatori li s-a transmis că este bine să ierte anumite greșeli.
Regizorul Aurica Enea spune că la sugestia copiilor, a acceptat finalul piesei să nu mai fie unul tragic.
Micii actori promit să nu se oprească aici. Lucrează deja la alte piese de teatru pe care le vor prezenta atât pe scena din Medgidia cât și în alte localități în care vor fi invitați.
Redactor: Daniel Albu
The post Piesă de teatru, pusă în scenă de copii appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole