Comercianți, cumpărători și mulți vizitatori, în Obor

În general, duminica este o zi pentru odihnă, pentru mers la biserică sau  pentru plimbare. În parc sau prin mall, depinde de preferințele fiecăruia. Amatorii de chilipiruri însă, nu ratează nici un sfârșit de săptămână fără să viziteze târgul de vechituri din Constanța.
Activitatea într-un astfel de târg este deosebit de febrilă. Agitația caracteristică zonei, nu deranjează pe nimeni. Oamenii vin să vândă sau să cumpere, să schimbe sau doar să privească.

Toți constănțenii au auzit de târgul de la marginea orașului. Duminica dimineața, forfota cuprinde întreg spațiul special amenajat vânzătorilor de vechituri. Rari sunt cei care nu au călcat vreodată prin acel loc, unde se vând diverse, de la mașini până la ace de cusut. Acel loc în care sărăcia este la ea acasă și în care comercianții de ocazie își expun marfa pe oriunde, în speranța că cineva o va cumpăra. La intrare, se plătește chiar și o  taxă de acces, de un leu.
Duminica aceasta, în ciuda căldurii de afară, tîrgul de vechituri a fost arhiplin. Oferta a fost variată, de la cărți la bibelouri și până la articole vestimentare la mana a doua, telefoane mobile și chiar produse alimentare. Constănțenii, cei mai mulți pensionari, aleg să-și vândă lucrurile personale care nu le mai sunt de trebuință, sau  obiectele cu valoare sentimentală,  pe bani puțini. Cei care calcă pragul pieței sunt, ori oameni care nu-și permit să cumpere din altă parte, ori vin aici pentru că știu că ar putea găsi ceva bun la niște prețuri derizorii.
Printre tarabele cu îmbrăcăminte şi încălţăminte e o adevărată aventură să te strecori. Femei, bărbaţi şi copii învârt hainele second hand pe toate părţile. Vânzătorii vin cu oferte la ciorapi şi halate de baie, în timp ce alţii te opresc să-ţi facă o „ofertă bună” la un telefon „de fiţă”. Cam asta este atmosfera, în fiecare dimineață de duminică, la ”Obor„, după cum este cuoscută această piață.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea
The post Comercianți, cumpărători și mulți vizitatori, în Obor appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole