Mașinile nu se mai blochează, se ridică

Bucuria din rândul șoferilor constănțeni ar putea fi repede risipită. În prezent, cei care îşi parchează neregulamentar maşinile sunt amendaţi de poliţişti, însă li se pregăteşte o surpriză: maşinile parcate neregulamentar în Constanţa vor fi din nou ridicate şi duse într-un centru special amenajat.
În lipsa unui număr suficient de spații special amenajate, străzile, trotuarele și spațiile verzi din Constanța s-au transformat, în ultimii ani, în locuri de parcare. Fie că își lasă mașinile pe trecerea de pietoni sau blochează accesul către aleile din cartiere, șoferilor pare să nu le mai pese de disconfortul cauzat. Zilele trecute, judecătorii Curții de Apel au anulat, printr-o decizie definitivă, „Legea caracatiţelor“ din Constanţa. Astfel, mașinile parcate neregulamentar nu mai puteau fi imobilizate.
În prezent, cei care îşi parchează neregulamentar sunt doar amendaţi, însă li se pregăteşte o surpriză: maşinile parcate neregulamentar în Constanţa vor fi din nou ridicate şi duse într-un centru special amenajat. Toate detaliile acestui „nou“ proiect sunt postate pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne.
Depozitarea se face numai în spaţii special amenajate de către administratorul drumului public. Pe perioada depozitării, vehiculele ridicate se află în paza administratorului drumului public, iar acesta este răspunzător pentru eventualele avarii cauzate vehiculului, ca urmare a efectuării operaţiunilor de ridicare, transport şi depozitare, în condiţiile prevăzute de lege. Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia. Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.


Cele mai Accesate Articole