Elevii școlii „George Enescu” din Năvodari au sărbătorit Ziua Națională a României

Elevii școlii „George Enescu”, împreună cu profesorii au organizat un spectacol plin de culoare. Evenimentul s-a desfășurat în amfiteatru instituției de învățământ. Din anul 1990, 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

Ziua Naționala a României a fost sărbătorită în avans la Năvodari.Școala „George Enescu”, ca în fiecare an omagiază data de 1 Decembrie 1918, dată importantă pentru poporul român pe care trebuie să ne-o amintim cu toții oriunde ne-am afla. Copiii acestei școli au pregătit un minunat program artistic, pentru a ne bucura împreună de o zi superbă, de o zi pentru care toți strămoșii au făcut eforturi deosebite și s-au jertfit, ca noi să putem trăi astăzi într-o țară liberă. Cadrele didactice dar și elevii, au îmbrăcat portul popular în semn de respect pentru România.
Micuții au înțeles importanța zilei de 1 Decembrie și au spus că se simt mândri că sunt români.
Spectacolul a continuat cu poezii, scenete de teatru, dar și hore, de care s-au bucurat elevii, profesori cât și părinți.
Ziua națională a României a fost sărbătorită între anii 1866-1947 pe 10 mai, apoi, între 1948-1989, pe 23 august. Din anul 1990, 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/elevii-scolii-george-enescu-din-navodari-au-sarbatorit-ziua-nationala-romaniei/
Articolul Elevii școlii „George Enescu” din Năvodari au sărbătorit Ziua Națională a României apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole