God Galben de vânt puternic și ninsori! Este vizat și județul Constanța

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de ninsori însemnate cantitativ și viscolite, valabilă în 26 de județe din zonele de munte, nordul și centrul țării, de mâine, de la ora 17:00 și  până vineri, 2 decembrie, la ora 8:00.
Potrivit ANM, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, cantitățile de precipitații vor depăși local 20 — 25 l/mp, iar stratul de zăpada nou depus va fi consistent.
Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50 — 60 km/h și, mai ales în zona montană înaltă, peste 65 — 75 km/h, viscolind ninsoarea și reducând vizibilitatea.
O a doua atenționare ANM vizează intensificări ale vântului în toata țara din 2 decembrie, de la ora 08.00  și până pe 3 decembrie, ora 02:00.
În acest interval, pe arii restrânse se va semnala polei și vor fi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării.
În seara zilei de vineri, 2 decembrie şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări.
Rafalele vor depăşi 55…65 km/h şi pe arii restrânse 70…75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

Cele mai Accesate Articole