Ziua Națională a României, mesaje de la Cotroceni și Palatul Victoria

”1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte”, a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook, președintele Klaus Iohannis.
Șeful statului urează „La mulţi ani!” românilor apreciind că această zi  trebuie să fie permanent o sursă de inspiraţie pentru a construi o ţară „prosperă, demnă şi unită” în jurul unor idealuri.
” În această zi specială, să celebrăm trecutul şi să privim cu optimism spre viitor. Aniversarea Marii Unirii este despre libertate, despre cum se poate îndeplini un ideal, dacă toate energiile unei naţiuni sunt puse în slujba unui ţel comun”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.
Și premierul Dacian Cioloș a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Naționale.
„Se spune despre 1 decembrie 1918 că a fost un miracol al istoriei. Și, într-adevăr, consfințirea Marii Uniri, a României moderne, putem să spunem că a fost un miracol al istoriei, însă în spatele miracolului se află oameni în primul rând, oameni care au știut să viseze, care au știut să pună în aplicare acest ideal cu consecvență, cu stăruință. Și acest lucru a fost posibil atunci, în 1918, pentru că am avut calitate în educație, valoare în cultură, a fost posibil datorită curajului armatei române”, spune premierul.

Cele mai Accesate Articole