Situație hilară și fără precedent, la Constanța

Pe lângă imaginea impecabilă pe care și-au dorit-o organizatorii pentru festivalul Neversea, care a fost un succes, au existat și situații în care sfidarea autorităților a ieșit în prim plan. Vorbind de fapte concrete, șeful OPC Constanța a fost împiedicat să intre și să verifice una din terasele pe care o închisese, în urma cu câteva zile, din cauza deficienţelor constatate.  Abia după  intervenția jandarmilor constănțeni acesta a reușit să intre.

Șeful  Protecției Consumatorului  Constanța s-a arătat revoltat de faptul că, pe fondul evenimentului Neversea, alte autorităţi “închid ochii” la nereguli. Acesta  susține că reprezentanții festivalului i-ar fi împiedicat accesul în incinta perimetrului de pe plaja Modern, unde s-a desfășurat . La fel, nici jandarmii nu ar fi cooperat cu şeful OPC.
Sâmbătă, terasa banuită că funcționează împotriva legii și-a arătat adevaratele deficiente. Carnea gătită ce urma să fie vândută a fost luată de inspectorii OPC pentru a fi distrusă.
Oficialul OPC a anunțat că va face un raport către structura centrală a Protecției Consumatorului, dar și către Ministerul Afacerilor Interne cu privire la faptul că unui organ de control i s-a îngreunat accesul la un eveniment,  unde anumite locații funcționau contrar ordinului de sistare a activității economice.
Inspectorii au sesizat și Direcția de sănătate Publică  și Poliția Economică. Toate instituțiile au făcut un control comun la fața locului. ISU Dobrogea a transmis pe cale oficială că această terasă, împreună cu o a doua terasa din afara festivalului, care a fost controlată, au primit avertismente și amenzi însumând 4.500 de lei. Nici una nu se încadra pentru solicitare și obținere de autorizație de securitate la incendiu.
Redactor: Oana Jărloianu
The post Situație hilară și fără precedent, la Constanța appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole