Mapamond (10.07.2017)

Imagini cutremurătoare arată o femeie,membră ISIS, ce își ține copilul la piept chiar înainte de a detona o bombă ascunsă în geantă. Imaginile au fost capturate de un post de televiziune local , din  orașul irakian Mosul. Mai mulţi civili și doi soldați au fost răniți în timpul incidentului, însă singurii morți sunt femeia și copilul acesteia. Femeile adepte ISIS , cunoscute ca ”miresele jihadiste” devin din ce în ce mai active şi îşi doresc să ia parte la acţiuni, precum bărbaţii. Acestea luptă alături de copiii lor, îngreunând tentativele autoritățolor de a controla situația.  Într-o încercare de a identifica atacatoarele, soldaţii le cer femeilor să nu mai poarte hijab, transmite The Independent.

Aproximativ 15 staţii de metrou au fost închise, după ce o furtună puternică însoţită de ploi torenţiale a provocat inundaţii pe străzile şi la metroul din Paris. Incidentul a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni. 80 de pompieri au intervenit pentru scoaterea apei din subteran, însă ploile abundente au împiedicat desfășurarea normală a traficului. Parisul se află în prezent sub cod portocaliu de alertă pentru ploi torenţiale, furtuni şi descărcări electrice, informează Mediafax.
Parlamentul de la Londra a fost evacuat în urma unei alerte de incendiu. Alarma s-a declanșat luni dimineața, conform unui reporter al agenţiei de ştiri Reuters aflat în incinta instituţiei. Serviciul de pompieri din Londra a transmis că nu a fost alertat în legătură cu acest incident. Mai multe persoane au scris pe reţele sociale că alerta a fost provocată de descoperirea unui pachet suspect, transmite Mediafax. Ziaristul agenției de presă britanice nu a putut să ofere alte  informații și nici nu știe dacă exista sau nu un focar de incendiu în clădirea parlamentului.
The post Mapamond (10.07.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole