Protestul polițiștilor, amânat

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual face demersuri pentru rezolvarea urgentă a problemelor create și întreținute de noua lege a salarizării. Sindicaliștii consideră că și angajații MAI au nevoie de măriri salariale, aceștia fiind ocoliți încă din anul 2008. Acest fapt nemulțumește forțele de ordine.

Polițistul este funcționar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă și exercită atribuțiile stabilite pentru Poliția Română prin lege, ca instituție specializată a statului. Reprezentanții Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual susțin că în urma ultimelor schimbări ale legii salarizării bugetarilor, oamenilor legii li se face o nedreptate.
Liderul de sindicat susține că salariile trebuie egalizate înaintea aplicării unor majorări.
Sindicaliștii vor face demersuri pentru a rezolva problemele create de noua lege a salarizării.
Prin acțiunile sale, SNPPC dorește reglementarea normelor actuale și aducerea salarizării în normalitate și în concordanță cu nevoile oamenilor legii, dar și cu normele europene. Precizăm faptul că una din aceste acțiuni era programată pentru ziua de 10 iulie, când poliţiştii au anunţat că vor picheta sediul PSD din Capitală, însă, în urma negocierilor, liderul Sindicatului poliţiştilor constănţeni, Vasile Zelca, a declarat că acţiunile de protest s-au amânat pentru două săptămâni.
Redactor: Robert Tănasă
The post Protestul polițiștilor, amânat appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole