Precizări MAE după cutremurul din Turcia și Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, astăzi, că până acum nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români, după cutremurul care a lovit Turcia și Grecia.
Seismul cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în noaptea de joi spre vineri , având epicentrul în Marea Egee.
”Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Izmir au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la urmările cutremurelor, precum și cu privire la existența unor persoane de cetățenie română printre persoanele afectate.”
Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena — (0030) 2106728879 și (0030) 2106744544 și al Consulatului General al României la Izmir — (0090) 232 4650579, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call-Center în regim de permanență”, se arată într-un comunicat al MAE.
Două persoane au murit și aproximativ 200 de au fost rănite ca urmare a puternicului seism.
Cei care și-au pierdut viața sunt doi turiști  din Turcia și Suedia care erau  în vacanță pe insula Kos. Se aflau într-un bar al cărui acoperiș s-a prăbușit peste ei.
Dintre răniți, cel puțin 120 sunt pe insula Kos din Grecia, iar 70 în Turcia.

Cele mai Accesate Articole