Campanie pentru prevenirea infecțiilor. „Mâini curate în spitale”

Ministerul Sănătăţii a lansat, astăzi,  campania „Mâini curate în spitale”.
Acțiunea are ca scop informarea şi conştientizarea personalului medical, a pacienţilor şi a publicului despre cât de importantă este dezinfecţia mâinilor în prevenirea infecţiilor nosocomiale.
Campania se defășoară în contextul în care studiile arată că majoritatea infecţiilor din spitale sunt cauzate de mâinile murdare.
Cei care lucrează în unitățile medicale sunt îndemnați să se spele pe mâini înainte de a atinge un pacient, după expunerea la fluide corporale, după atingerea pacientului sau a obiectelor din apropierea acestuia.
Ministerul Sănătății menționează că personalul medical trebuie să explice și  pacienților cum și cât de important este să-și dezinfecteze mâinile în mediul spitalicesc și nu numai, în situații cum ar fi după folosirea toaletei, înainte de a mânca, bea sau fuma, după contactul cu lenjeria murdară sau deșeuri și după tuse sau strănut cu gura acoperită cu mâna.
“Mesajul-cheie al campaniei este ”Dezinfectează-ţi mâinile, salvezi o viaţă!” şi vine să întărească ideea că, aplicată în spitale la momentul potrivit, igiena mâinilor poate salva viaţa unor pacienţi.
Un alt scop al acțiunii este de a-i determina pe managerii de spitale să investească în achiziţionarea de dispensere cu soluţie dezinfectantă.
Este pentru prima dată când Ministerul Sănătăţii derulează o campanie de informare publică pe această temă.
 

Cele mai Accesate Articole