Mapamond (25.07.2017)

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața azi, în Mumbai, în urma prăbușirii unei clădiri de cinci etaje, anunță autoritățile locale. O operațiune masivă de salvare se desfășoară în prezent, pentru a descoperi persoanele care se află sub dărâmături. 14 persoane au fost deja salvate. “A fost haos în această dimineață. Oamenii țipau și fugeau. Localnicii susțin că au văzut clădirea clătinindu-se pentru o clipă, înainte de a se prăbuși”, a declarat un inspector al poliției pentru CNN. Situația este acum sub control. Încă nu se știe care este cauza colapsului. Accidentele care  au loc din cauza infrastructurii precare sunt foarte comune în India.

Președintele venezuelan Nicolas Maduro,  a cerut luni explicații guvernelor american, mexican și columbian privind presupusa lor implicare într-un complot al CIA ce are ca scop îndepărtarea lui de la putere, relatează AFP. Președintele venezuelan l-a acuzat pe directorul CIA, Mike Pompeo, de faptul că a afirmat că Washingtonul ‘lucrează în cooperare directă cu guvernul mexican și guvernul columbian pentru a răsturna guvernul din Venezuela’.  Ministerul de externe columbian a negat existența oricărei acțiuni sau măsuri care ar avea ca scop amestecul în afacerile interne ale Venezuelei. Proteste de amploare au fost organizate de opoziție împotriva lui Maduro, cerând îndepărtarea acestuia de la putere. De la începutul acestui val de proteste, au fost ucise 103 persoane.
Cehia introduce serie măsuri de securitate suplimentare în aeroporturi. Guvernul ceh a aprobat luni introducerea  unui sistem de recunoaștere a trăsăturilor faciale și a unui  dispozitiv de identificare a numerelor de înmatriculare ale vehiculelor. Premierul Bohuslav Sobotka a anunțat într-o conferință de presă că noile măsuri de securitate vor costa circa 25,5 milioane de euro, relatează Xinhua. Ministrul dorește ca aeroporturile internaționale din provincie să fie echipate corespunzător, pentru a avea aceleași standarde de securitate ca cel din Praga.
The post Mapamond (25.07.2017) appeared first on Litoral TV .

Cele mai Accesate Articole