Apel către constănțeni. Donați sânge, indiferent de grupa sanguină

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța atrag atenția că în perioada sezonului estival este nevoie tot mai mult de sânge, în condițiile în care solicitările de componente sanguine au crescut, iar numărul donatorilor este în scădere.
Pentru a veni în ajutorul bolnavilor, locuitorii județului Constanța sunt rugați să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină.
Potrivit Centrului, pentru a putea asigura pacienților tratamentul  transfuzional, este nevoie de un număr mai mare de donatori.
Astfel, cei care are au mai donat sunt rugați să revină, iar cei care nu au mai donat, să devină donatori de sânge, un gest care ar putea duce la salvarea de vieți.
În prezent, numărul donatorilor este de aproximativ 30-35 zilnic, mult prea mic față de necesarul de 60-70 de donatori.
Cei care vor să ajute, donând sânge, sunt asteptați în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30-13.00 la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, din strada Nicolae Iorga nr 85.
Pot dona sânge persoanele cu vârstă cuprinsă între 18-65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă și neurologice.
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Cele mai Accesate Articole