Meteorologii anunță furtuni până joi seara. Un nou Cod galben de instabilitate atmosferică

Vești proaste de la meteorologi. Vor fi în continuare furtuni în mai mult de jumătate din țară. Mâine sunt așteptate ploi și vijelii și în Dobrogea.
ANM a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabilă din această seară, de la ora 20:00, până mâine, la ora 20:00.
În Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și grindină.
Sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Sibiu, Vâlcea și municipiul București.
ANM mai precizează că astfel de fenomene se vor semnala în după-amiaza zilei de miercuri (26 iulie) și în zona Carpaților Meridionali și a Munților Banatului, iar în Dobrogea, îndeosebi în a doua parte a zilei de joi (27 iulie) și în cursul nopții de joi spre vineri (27/28 iulie).
 

Cele mai Accesate Articole