Guvernul alocă 600 de milioane de euro pentru dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

Premierul Mihai Tudose a declarat, astăzi, că Guvernul vizează o dotare completă a IGSU, în baza unui program care se va derula în următorii doi-trei ani.
Suma care urmează să fie alocată, în principal din fonduri europene, se ridică la 600 de milioane de euro.
” La întrebarea adresată domnului doctor Raed Arafat care este situația ideală, adică să avem în țara aceasta tot ceea ce trebuie acestei unități de elită a țării, domnia sa a spus tot — de la navă de pompieri pe mare, la tren pentru intervenția în tunelurile feroviare, trecând prin scări telescopice, scafandri și așa mai departe”, a spus șeful Executivului după o discuție cu ministrul de Interne, Carmen Dan, și secretarul de stat, Raed Arafat.
Mihai Tudose a precizat că derularea efectivă a proiectelor va începe în aproximativ două săptămâni.
La rândul său, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a subliniat că programul prin care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va beneficia de 600 de milioane de euro va rezolva problemele „cronice” din sistem.
„ În primul rând este nevoie de înlocuirea unei părți importante din mijloacele și parcul auto al IGSU și pot să vă dau anumite cifre aici: vorbim de aproape 41% din mașinile de stingere care au peste 30 de ani vechime, deci au depășit orice limită posibilă. Noi încă vedem tehnică de intervenție la pompieri care este cumpărată prin anii 70-80″, a spus Arafat.
Oficialul a adăugat că este nevoie de autoscări,  mai multe tipuri de echipamente necesare intervenției, cum ar fi aparatele de respirat de lungă durată pentru tuneluri, mijloace de intervenție de diferite tipuri, precum camioanele care transportă containerele de logistică, de cazarmament, de geniu, precum și pe partea de incendii de pădure.
 
 

Cele mai Accesate Articole