Finanțare de 54 milioane de lei pentru asfaltări și alte investiții la Năvodari

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a aprobat alocarea a peste 54  de milioane de lei pentru realizarea unor investiții la Năvodari, care vizează lucrări la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, precum și asfaltarea de drumuri din localitate.
Primăria Năvodari precizează că investițiile prevăd reabilitarea străzilor, lărgirea și asfaltarea podului rutier din proximitatea Ecluzei   și lucrări în cartierul de locuințe pentru tineri, în ceea ce privește rețeaua de canalizare.
1. ECHIPARE TEHNICO-EDILITARĂ ȘI ASFALTARE TRAMĂ STRADALĂ ZONĂ MIDIA SAT – proiect care presupune   execuția unor importante investiții în cartierul de locuințe pentru tineri, în ceea ce privește rețeaua de canalizare – aproximativ 6,8 km de canalizare menajeră în toată zona, execuția rețelei de alimentare cu apă pentru tot cartierul aprox. 6,99 km de rețea, precum și amenajarea și amenajarea și asfaltarea de drumuri în lungime de aproximativ 7 km de străzi asfaltate.
Valoarea totală a proiectului este estimată la 28.532.982,64 lei, suma fiind aprobată la finanțare.
 2.  REABILITARE STRĂZI ȘI ECHIPARE TEHNICO-EDILITARĂ ÎN ZONA STAȚIUNII NĂVODARI – investiția are o importanță de necontestat pentru activitatea turistică, prin această finanțare urmând a se realiza o importantă rețea de canalizare pluvială peste 7,1 km, dar și modernizarea și asfaltarea străzilor din zona de litoral aproximativ 11,79 km. Foarte importantă este și amenajarea de trotuare pietonale adiacente străzilor modernizate și asfaltate ce se vor realiza prin proiect.
Astfel nu vor mai exista drumuri neasfaltate în zona de litoral, orașul făcând un pas important pentru a deveni stațiune în adevăratul sens.
Valoarea totală a proiectului este estimată la 22.983.803,00 lei, suma fiind aprobată la finanțare .
 3.  LĂRGIRE ȘI ASFALTARE POD ECLUZĂ – finanțarea se acordă pentru reabilitarea, lărgirea și asfaltarea tramei stradale și a podului rutier din proximitatea Ecluzei Năvodari pe o lungime de aproximativ 1.300 metri liniari.
Valoarea totală a proiectului este estimată la 2.579.345,48 lei. suma fiind aprobată la finanțare.

Sursa: http://www.gazetadenavodari.ro/finantare-de-54-milioane-de-lei-pentru-asfaltari-si-alte-investitii-la-navodari/
Articolul Finanțare de 54 milioane de lei pentru asfaltări și alte investiții la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole