Weekend cu vreme rece. Cod Galben de ploi în 18 județe

Meteorologii anunță că temperaturile continuă să scadă în toată țara. În weekend, vremea va fi rece și se vor înregistra precipitații importante cantitativ.
Administrația Națională de Meteorologie a prelungit informarea de vreme rece, valabilă pentru toate regiunile, până sâmbătă, la ora 21:00.
Specialiștii ANM spun că în zonele de munte, precum și în Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat, vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea și caracter torențial.
Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20 — 25 l/mp.
De asemenea, vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intra-carpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade.
În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.
Temporar, vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45 — 55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h.
Totodată, ANM a emis o atenționare Cod galben de ploi, valabilă de astăzi de la ora 15:00, până mâine la ora 10:00, în 18 județe.
Meteorologii spun că în județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna, precum și în zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 25 de litri/metrul pătrat și, izolat, 50 de litri/metrul pătrat.
Sursa: ANM

Cele mai Accesate Articole