Ziua Limbilor Străine, marcată la Năvodari

La Năvodari s-a sărbătorit, azi, „Ziua Limbilor Europei”. Elevii Școlii nr 2 din oraș, sub coordonarea profesorilor, au organizat acţiuni culturale cu scopul de a marca acest eveniment. 

Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe întreaga durată a vieții.
Marți, la Școala nr 2, „Grigore Moisil”, această zi a fost sărbătorită prin activităţi specifice în limbile engleză şi franceză.
Programul activităților prilejuite de acest eveniment a cuprins mai multe sesiuni de comunicări, desene și poezii, prezentate în limbi străine de către elevi.
Ziua Limbilor Europei a debutat în anul 2001, an declarat de Consiliul Europei drept Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an la 26 septembrie, în cele 47 de state membre ale Consiliului Europei se sărbătoreşte Ziua limbilor vorbite. În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.
Sursa: http://www.tvlitoral.ro/ziua-limbilor-straine-marcata-la-navodari/
Articolul Ziua Limbilor Străine, marcată la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole