Tranzacția judiciară dintre Polaris M Holding și Primăria Constanța, aprobată

Astazi Consiliul Local Constanta a respins Proiectul de Hotarare initiat de Primarul Decebal Fagadau, care aproba tranzactia judiciara dintre Polaris M Holding si Primaria Constanta. Aceasta tranzactie stabilea, pe scurt, renuntarea de catre Polaris la incasarea celor 91 de milioane de euro sub forma de penalitati, cu conditia achitarii celor 14 milioane de euro, suma rezultata din ajustarile tarifare neacordate de Primaria Constanta incepand cu anul 2011.

Urmare respingerii tranzactiei prin abtinerea sau votul impotriva Proiectului de Hotarare a unor consilieri locali, Polaris SA va proceda la recuperarea intregului prejudiciu de 91 de milioane de euro, stabilit deja de instanta printr-o hotarare ramasa definitiva si irevocabila
Fiecare zi de intarziere a punerii in executare a Sentintei din 2012 prin care Primaria este obligata sa acorde ajustarea, inseamna aproximativ 150.000 de euro penalitati pe zi.
Pentru ca cetatenii sa nu sufere din cauza deciziei greu de inteles a consilierilor si anume, sa plateasca pentru ambitiile personale, greselile si jocurile politicienilor votati sa conduca orasul, Polaris SA luat decizia ca
Orice suma incasata peste suma care reprezinta suma ajustarii, va fi intoarsa in comunitate printr-o modalitate extrem de transparenta astfel:
Se infiinta o fundatie care va avea ca scop returnarea catre comunitate a sumelor incasate sub forma de penalitati
Membrii acestei fundatii, care vor avea drept de vot, vor fi ONG-uri locale, formatori de opinie, medici, profesori si alti componenti ai societatii civile. Nu va putea face parte din aceasta fundatie, niciun membru al vreunui partid politic.
Prin intermediul acestei fundatii se vor finanta edificarea si functionarea unor proiecte necesare in domeniul sanatatii, invatamantului, protectiei sociale si orice alte proiecte care au utilitate directa si adresabilitate catre cetatenii municipiului Constanta.
Redactor: Marius Fătu

Cele mai Accesate Articole