Sancțiuni drastice pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu

Începând cu 1 octombrie 2017, nu se mai aplică termenul de grație acordat în vederea intrării în legalitate pentru construcțiile puse în funcțiune în lipsa autorizației de securitate la incendiu. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că vor fi date sancțiuni drastice în cazul celor care nu se conformează.

Începând cu data de 1 octombrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă poate aplica amenzi de până la 50.000 de lei, iar secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a avertizat că nu se va mai admite nicio amânare:

„Cei care nu au obținut autorizațiile vor primi amenzile. Acolo unde sunt abateri grave descoperite de pompieri, pompierii au obligația automat să sisteze activitatea. Depinde de gravitatea abaterii care este găsită de pompieri și dacă intră în cadrul legal de a închide localul respectiv. Pentru că există prevederi legale în acest sens“ , a punctat secretarul de stat în MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat.

Subiectul a fost readus în atenţie şi de incendiul de sâmbătă dimineaţa de la căminul de bătrâni din Bucureşti, când o persoană a murit iar 19 au ajuns la spital, intoxicate cu fum.  ISU a descoperit că proprietarii azilului nu aveau autorizaţie de securitate la incendiu, deşi căminul funcţiona de mai mulţi ani.

Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole