A început a doua ediție a Caravanei teatrului

Astăzi s-a dat startul ediției a doua a evenimentului cultural „Caravana teatrului în județul Constanța”. Prima oprire: localitatea 23 August, urmată, în zilele următoare, de Techirghiol și Tuzla.

”Caravana Teatrului în judeul Constanța” se desfășoară, din nou, în acest an. De această dată, evenimentul constă în prezentarea spectacolului de teatru „Online, Shakespeare, online!”, de Daniel Chirilă, o transpunere modernă a poveștii celor patru îndrăgostiți din „Visul unei nopți de vară” al lui William Shakespeare. Vor urca pe scenă actori profesioniști, membri ai companiei de Teatru ”Lui’s Arts din Constanța”, mulți dintre ei fiind angajați ai Teatrului de Stat. Spectacolele au loc în casele de cultură din localități, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

„Este a doua ediție a caravanei teatrului. Am luat decizia sa continuăm proiectul datorită succesului de care s-a bucurat prima ediție, în aprilie 2017. Spectatorii din județul Constanța, de la Mangalia și Cernavodă până la Peștera și 23 August, s-au putut bucura de teatru. Ne-au primit atât de frumos, încât ne-am gândit să continuăm proiectul. Este nevoie de mai mult decât o ediție, cu o floare nu se face primăvară”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Programul complet al caravanei teatrului este următorul:
-2 octombrie – localitatea 23 August,
-3 octombrie – Techirghiol,
-4 octombrie – Tuzla,
-9 octombrie – Negru Vodă,
-10 octombrie – Peștera,
-11 octombrie – Medgidia,
-16 octombrie – Mangalia,
-17 octombrie – Hârșova,
-18 octombrie – Cernavodă,
-23 octombrie – Corbu,
-24 octombrie – Agigea,
-25 octombrie – Valu lui Traian.
Spectacolul de teatru „Online, Shakespeare, online!” se bazează pe un scenariu și o abordare care se adresează tinerilor. Plecând de la povestea celor patru tineri din piesa lui William Shakespeare „Visul unei nopți de vară”, textul vorbește despre evoluția tehnologiei și a informatizării în raport cu sentimentul iubirii la tinerii îndrăgostiți. Patru adolescenți din contemporan, exponenți ai generației Y, ajung să-și piardă siguranța realității și a certitudinii imediate în detrimentul mirajului oferit de realitatea virtuală. Cei doi băieți si două fete se depărtează de realitate, „furați” de magia online-ului, la fel cum Helena, Hermia, Demetrius și Lysander au căzut prada vrăjilor irealului Puck. Tinerii, caracterizați printr-o diversitate dusă la extrem, se lasă din ce în ce mai ușor influențați de TV, radio sau internet, situație care conduce la conflicte aprinse din cauza temei principale, iubirea.
Redactor: Daniel Albu

Cele mai Accesate Articole