Concurs de bunătăţi la Tuzla

Comuna Tuzla a îmbrăcat straie de sărbătoare, cu ocazia Târgului Gospodarului, eveniment organizat de Primărie, Consiliul Local şi Centrul pentru Tineret „Ion Creangă“. Timp de patru zile, pe platoul din spatele primăriei, şi-au expus produsele „bio“ gospodari ai comunei, dar şi din ţară, iar pofticioşii şi-au putut cumpăra miere, brânzeturi, afumături, conserve, dar şi obiecte lucrate manual: încălţăminte, îmbrăcăminte, obiecte tradiţionale şi de uz gospodăresc.

Printre produsele oferite s-a numărat şi mierea de Dobrogea, recomandată de producătorii din Tuzla pentru efectele benefice asupra organismului, îndeosebi pentru cei mici.
Ieri, 1 octombrie, ultima zi a Târgului Gospodarului, s-a desfăşurat şi un inedit concurs de gătit, la care au participat atât reprezentanţi ai Tuzlei, cât şi din localităţile din jurul comunei. Au fost preparate, una lângă alta, bunătăţi tradiţional româneşti, dar şi musulmane: tochitură de berbecuţ (ce a fost servită cu mămăliguţă), ciorbă de peşte „a la Tuzla“, sarailii, geantâk, gogoşi, baclavale, kobete şi multe altele.
Despre secretul unei tochituri de berbecuţ „ca la carte“ ne-a vorbit una dintre gospodinele înscrise în concurs.
Unele dintre cele mai apreciate preparate au fost deserturile musulmane.
 Câştigătorii premiilor puse în joc de către organizatori au fost următorii: locul al III-lea – echipa „Seniorilor“ din Tuzla, locul al II-lea – echipa tinerilor voluntari şi angajaţilor Centrului „Ion Creangă“, locul I – echipa din Mangalia a bucătarilor, Marele Trofeu – Consiliul Local Tuzla, iar medalia de „Masterchef“ 2017 a fost obţinut de Mihai Cornoiu.
Redactor: Mihaela Dubei-Marin

Cele mai Accesate Articole