Începe Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică 2017

9 sportivi români concurează la Montreal, în Canada, acolo unde Nadia Comăneci a făcut istorie. După ratarea participării la Olimpiada de la Rio, gimnastica românească a dat semne de revenire în ultima perioadă. La Campionatele Europene, desfășurate în această primăvară la Cluj, Cătălina Ponor și Larisa Iordache au luat aur și bronz la bârnă, în timp ce Marian Drăgulescu a luat argint la sărituri și aur la sol.

În perioada 2-8 octombrie 2017 se va desfășura la Montreal, în Canada, Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică. La cea de- a 47-a ediție a acestor campionate, România va fi reprezentată de următorii gimnaști: Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Andrei Groza, Andrei Ursache, Vlad Cotuna în competiția masculină și Larisa Iordache, Cătălina Ponor și Ioana Crișan, în cea feminină.
Între 2 și 4 octombrie sunt programate calificările, urmând ca finalele să înceapă joi, 5 octombrie, cu ultimul act de la individual compus. Gimnaștii români debutează în concurs luni iar fetele, miercuri.
Sportivii noștri vor evolua în subdiviziune cu gimnaşti din China, Canada, Mongolia, Rusia, Ungaria, Letonia, Australia, Japonia, Kazahstan, Georgia, Portugalia, Franţa, Slovenia, Spania şi Republica Dominicană.
Larisa Iordache, Cătălina Ponor şi Ioana Crişan vor evolua într-o subdiviziune care mai include gimnaste din Azerbaijan, Mexic, Cehia, Norvegia, Slovacia, Olanda, Puerto Rico, Austria, Elveţia şi Lituania.
Joi, 5 octombrie este programată finala masculină de individual compus – de la ora 02:00, ora României, iar vineri, 6 octombrie se va desfășura finala feminină de individual compus.
Sâmbătă, vom avea cinci finale pe aparate, începând cu ora 20:00,ora locală: sol, cal cu mânere şi inele în competiţia masculină, sărituri şi paralele în concursul feminin.
Duminică, sunt programate alte cinci finale pe aparate, începând cu ora 20:00, în România: sărituri, paralele şi bară în competiţia masculină, bârnă şi sol în concursul feminin.
În cele șapte zile de competiție, desfășurată pe Stadionul Olimpic din Montreal, vor fi prezenți 500 de gimnaști și gimnaste din 80 de țări, 50.000 de spectatori (după estimările organizatorilor) și peste 600 de milioane de telespectatori în toată lumea.
Nadia Comăneci este ambasadoarea competiției de la Montreal, oraș în care a făcut istorie la Jocurile Olimpice din 1976, când a obținut prima notă de 10 din gimnastică. Românca noastră va fi cea care va înmâna medalia de aur la finalul probei de individual compus feminin.
Reporter: Ramona Caba

Cele mai Accesate Articole