Elevii din Mangalia au marcat ”Ziua Educaţiei” prin joc şi lectură

Ziua Internaţională a Educaţiei a fost marcată, în mod tradiţional, la Şcoala „Gala Galaction“ din Mangalia, atât de elevi, cât şi de cadrele didactice. Prin joc, mişcare şi, mai ales, prin promovarea lecturii, cei mici au demonstrat că, deşi la vârste fragede, pot oferi o lecţie folositoare: aceea că educaţia este cea care le deschide porţile către viitor.

Ziua Educaţiei este, la „Gala Galaction“, un eveniment marcat, în mod tradiţional, de cei mici, prin jocuri specifice vârstei, ce au loc în curtea unităţii de învăţământ. Sub genericul „Gândeşte şi te înţelepţeşte“, elevii ciclului primar au desfăşurat activităţi specifice vârstei: cei mai mici dintre ei au marcat evenimentele prin joc, iar cei din clasele a III-a şi a IV-a prin lectură şi jocuri non-formale. Copiii au primit cu entuziasm îndemnul învăţătorilor lor de a participa la diferite acţiuni, ce au avut drept scop promovarea lecturii.
Prof. Elfride Chiriac a participat, cu elevii clasei sale, la această activitate. Învăţătoarea spune că cititul este cea mai importantă activitate pentru dezvoltarea personală, fie că este vorba despre copii, fie de adulţi.
Ziua mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994. În țara noastră Ziua mondială a Educației este marcată distinct de Ziua învățătorului (5 iunie) începând cu anul 2013.
Redactor: Mihaela Dubei

Cele mai Accesate Articole