Donald Trump a câștigat alegerile cu ajutorul rețelelor sociale

Donald Trump a devenit președinte al Statelor Unite cu ajutorul rețelei sociale Facebook. Totodată, și alte rețele sociale i-au folosit pentru a se adresa direct oamenilor, potrivit fostului director de campanie pentru tehnologii digitale, Brad Parscale.

Faptul că rețelele sociale au jucat un rol esențial în succesul miliardarului Donald Trump, în toamna anului trecut, nu este o noutate. Dovada sunt numeroasele rapoarte privind abuzul de „știri false”. Brad Parscale, specialist în strategii digitale susține faptul că a cheltuit majoritatea bugetului destinat campaniei web pentru anunțurile de pe Facebook.

„În medie, au fost postate zilnic între 50 și 60.000 de anunțuri diferite în rețeaua socială, până la 100.000 în perioadele de vârf . Am început să postez anunțuri publicitare arătând, de exemplu, că podul din oraș s-a prăbușit…Este o micro-direcționare … Pot găsi 1.500 de persoane într-un oraș care își fac griji din cauza infrastructurii. Și ar putea fi chiar alegători care în mod normal votează pentru democrați” , a explicat Brad Parscale.


Brad Parscale a evocat faptul că angajații rețelei sociale au petrecut mai multe zile săptămânal la biroul său pentru a-i arăta cum să optimizeze utilizarea site-ului.
Redactor: Lavinia Barbu

Cele mai Accesate Articole