Un nou sistem informatic pentru plata parcărilor va fi implementat și la Constanța

Autoritățile locale intenționează să modernizeze modalitatea de plată din parcările publice ale orașului, astfel încât, în loc de taxatorii întâlniți în fiecare parcare, șoferii constănțeni să achite contravaloarea parcării printr-un SMS.  

Proiectul pilot a fost demarat la sfârșitul lunii august, în stațiunea Mamaia, iar de câteva zile, a fost extins și la două parcări din municipiu. Concret,  intenția este ca respectivele taxe să fie achitate printr-un SMS.
Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un mesaj cu un cod în funcție de numărul de ore de staționare și numărul de înmatriculare al mașinii, la numărul 7420. Cei care nu se vor supune noilor reguli, vor fi  sancționați cu amendă contravențională de la 400 la 800 de lei, pentru persoanele fizice și de la 500 la 1.000 de lei, pentru persoanele juridice. Deocamdată, constănțenii sunt doar informați cu privire la noua modalitate de plată, prin amplasarea unor panouri informative. În aproximativ două săptămâni, acest modalitate de plată va deveni funcțională,  urmând a fi extinsă la toate parcările din oraș, dacă se va dovedi, în această perioadă, că este mai eficientă decât cea de până în prezent, când banii erau înmânați unui taxator. In aceiasi ordine de idei, noua reglementare obliga soferii sa detina un telefon mobil ceea ce inseamna o incalcare a drepturilor si libertatilor cetatenilor.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Cele mai Accesate Articole