Gest de omenie. Locuitorii din Năvodari, îndemnați să doneze sânge

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine Constanța și Primăria Năvodari organizează sâmbătă, 21.10.2017, o acțiune de donare de sânge.
Pentru a veni în ajutorul bolnavilor care au nevoie de tratament transfuzional, locuitorii din Năvodari, dar și cei din localitățile învecinate, sunt așteptați la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă, de pe str. Sănătății nr. 3, între orele 08.30-13.30.
Năvodărenii sunt rugați să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină, gestul lor fiind unul care poate salva vieți.
Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-65 de ani și greutatea peste 50 kg, să nu fi suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent sau  boli de inimă.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
-7 tichete de masă pentru produse alimentare;
-o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, respectiv scutire de la frecvență în cazul elevilor, studenților și al militarilor;
-decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.
Sursa: Comunicat Primăria Năvodari
   
  
 

Cele mai Accesate Articole