Altă ședință de consiliu cu scântei, la Mangalia

Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali din Mangalia au aprobat, printre altele, un proiect de interes cultural, dar, așa cum ne-am obișnuit, nu au lipsit certurile și acuzațiile dintre consilieri și primarul Cristian Radu. Mărul discordiei a fost eșecul privind unele proiecte europene.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, Proiectul „Callatis – Istorie la malul Mării Negre“, demarat, iniţial, din fonduri europene, a fost pierdut de instituţia publică, fiind refăcut la ora actuală şi supus aprobării Consiliului Local pentru o nouă finanţare.  Totodată, Primăria a anunţat demararea unui alt proiect cu fonduri UE, de data aceasta în parteneriat cu bulgarii, pentru reabilitarea zonei Piaţa Republicii- Şoseaua Constanţei.
În cadrul şedinţei, aleşii locali au prezentat şi situaţia „Aleii Teilor“, un proiect care, din cauza întârzierilor în execuţie, a devenit unul finanţat cu aproape 80% din banii contribuabililor din Mangalia. Acest lucru l-a supărat extrem de tare pe edilul local, Cristian Radu, care, o dată în plus, i-a acuzat pe consilierii locali de eşecul instituţiei pe care o conduce.
Rectificarea bugetară, aflată pe ordinea de zi, a stârnit polemici între cele două tabere din consiliu, aleşii de opoziţie afirmând că sumele preconizate a fi încasate la bugetul local până la finele anului sunt unele lipsite de bază reală.
La aceeaşi şedinţă s-a aprobat şi scoaterea din organigrama primăriei a departamentelor IT şi Mass-Media, acestea urmând, ce mai probabil, să fie externalizate.
Tot în cadrul proiectului privind organigrama Primăriei s-a mai anunţat şi vacantarea postului de administrator public, ocupat, până nu demult, de Romulus Dumitrana. În ciuda propunerii consilierilor PSD, care au dorit ca acest post să fie al unui profesionist cu minimum cinci ani de experienţă în administraţia publică, s-a decis ca funcția să fie ocupată de o persoană cu o experienţă în orice domeniu de minimum cinci ani.
Redactor: Mihaela Dubei-Marin

Cele mai Accesate Articole