Donald Trump, ajutat de Moscova să ajungă la Casa Albă?

Un raport secret al CIA arată că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din Statele Unite pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige.
Cotidianul Washington Post notează că persoane având legături cu Moscova au furnizat site-ului WikiLeaks e-mailuri piratate de pe contul fostului director de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton, John Podesta, şi al Partidului Democrat.
Articolul din cotidianul american a fost publicat după ce preşedintele Barack Obama a dispus efectuarea unei investigaţii aprofundate asupra atacurilor cibernetice înregistrate în timpul campaniei electorale, pe fondul semnelor de întrebare cu privire la natura intervenţiei Moscovei în alegerile din SUA.
„Comunitatea de informaţii consideră că obiectivul Rusiei a fost de a favoriza un candidat în raport cu celălalt, să îl ajute pe Trump să fie ales”, a spus pentru Washington Post un responsabil cu rang înalt.
Publicaţia menţionează totuşi că prezentarea CIA nu reprezintă o evaluare oficială a tuturor celor 17 agenţii americane de informaţii.
Guvernul american a acuzat oficial Rusia pentru o campanie de atacuri informatice împotriva Partidului Democrat, înainte de alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.
Preşedintele Barack Obama a declarat că l-a avertizat pe omologul său rus, Vladimir Putin, în legatură cu consecinţele acestor atacuri.
Oficialii ruşi au negat toate acuzaţiile.

Cele mai Accesate Articole