Acțiune de donare de sânge la Năvodari

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, alături de Primăria orașului Năvodari organizează, sâmbătă 21 octombrie, o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase care vor să salveze o viață.

În această perioadă a crescut numărul urgențelor transfuzionale iar numărul  celor care donează sânge a scăzut. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional. Fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.
Din această cauză, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează sâmbătă 21octombrie, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.
Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Năvodari și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.
Cei  care vor efectua o donare completă, adică 450 ml sange, beneficiază la cerere de:

7 tichete de masă pentru produse alimentare;
o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;
decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge;

Donatorii sunt așteptați sâmbătă, 21octombrie, între orele 08.30-13.30., la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă (lângă Taxe si Impozite), str. Sănătății nr 3, din Năvodari, cu un act de identitate valabil.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Cele mai Accesate Articole