Fost gimnast rus, acuzat de viol

O fostă campioană olimpică la gimnastică din Ucraina susţine că a fost violată de o legendă a gimnasticii masculine, în anul 1991. Aceasta își acuză colegii din lotul naţional ca ar fi știut despre acest aspect și l-ar fi acoperit pe abuzator. După 27 de ani, gimnasta a ales să facă dezvăluirile pentru a-și recâștiga încrederea și a-i putea ajuta pe alții.

Ucrainianca Tatiana Gutsu, fostă campioană olimpică la gimnastică în 1992, la Barcelona, susține că a fost violată de un fost „coleg” gimnast, la rândul lui câștigător a șase titluri olimpice.
Tatiana, născută la Odessa din părinți români, a făcut parte din lotul de gimnastică al Uniunii sovietice. În prezent în vârstă de 41 de ani, aceasta susține că în 1991, pe când se afla la Stuttgart, a fost abuzată sexual de legenda gimnasticii masculine, Vitaly Scherbo.
La momentul acela, gimnasta avea doar 15 ani.  Pe contul său de Facebook, acolo unde aceasta a ales să facă dezvăluirile, îi acuză pe colegii din lotul olimpic că ar fi știut de chinul la care a fost supusă și că l-au protejat pe abuzator.
”Tatiana Toropova, coechipieră în echipa naţională a URSS, ai fost acolo, ai auzit tot şi niciodată nu m-ai susţinut şi nu m-ai apărat!”
”Rustam Şaripov, îţi mulţumesc că ai fost un prieten bun pentru amicul tău şi nu m-ai apărat pe mine, o fetiţă de 15 ani.”
După 27 de ani de la abuz, gimnasta susține că a ales să facă dezvăluirile pentru a –și recâștiga încrederea în sine și a-i putea ajuta pe alții.
”Vitali Şerbo. Monstrul care m-a ţinut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică pentru mulţi ani. Ştiu că o să încerci să te aperi. Dar detaliile mele sunt mult mai puternice decât cuvintele tale. Acum sunt mai puternică decât oricând. Nu mă mai poţi doborî. Supravieţuiesc şi după tine şi o să sprijin pe oricine căruia îi este teamă să vorbească. O să încerc să-mi recâştig încrederea şi puterea pentru a-i ajuta pe alţii”, este mesajul şocant postat de Tatiana Gutsu pe contul său de Facebook.
Tatiana a debutat în gimnastică la vârsta de 6 ani, iar în 1988 a intrat în echipa naţională a Uniunii Sovietice. A câştigat două medalii de aur la JO 1992, una de argint şi una de bronz. După ce s-a retras, s-a stabilit în Statele Unite, unde trăieşte şi în prezent.
Redactor: Ramona Caba

Cele mai Accesate Articole