Învățământul constănțean sărbătorește ”spiritul românesc”. Trimite un mesaj pentru România

Inspectoratul Școlar Județean Constanța lansează proiectul ”100 de ani de spirit românesc”.
Inițiativa este prilejuită de faptul că ne apropiem cu pași repezi de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
Elevii și cadrele didactice din județul nostru sunt invitați să participe la o serie de acțiuni menite să marcheze o pagină importantă a istoriei noastre, aceea privind reîntregirea naţională a statului unitar român.
Inspectoratul Școlar Județean Constanța precizează că în cadrul proiectului ”100 de ani de spirit românesc” se va desfășura campania ”MESAJUL MEU PENTRU ROMÂNIA”.
Astfel, fiecare școală va realiza un flashmob, un mesaj cu toți elevii școlii care va fi filmat și fotografiat și va fi transmis mass-media.
Campania va începe în săptămâna 27 noiembrie – 1 decembrie 2017, va continua pe parcursul anului școlar 2017- 2018 cu un concurs de bannere, simboluri naționale postate vizibil care să conțină un mesaj pentru România și se va încheia cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri la 1 Decembrie 2018.
Școlile care doresc să participe la această campanie se pot înscrie în perioada 20 octombrie- 20 noiembrie 2017 la inspectorul școlar pentru istorie Paula Iordan, coordonatorul acestui proiect.

Cele mai Accesate Articole