Produse „tradiționale” provenite din fabrici specializate

O nouă descoperire a comisarilor Protecției Consumatorilor. Așa-zisele produse tradiționale vândute într-o gheretă din apropierea unui hipermarket din Constanța, s-au dovedit a proveni din fabrici specializate, nicidecum de la producători autohtoni.

Producătorii de produse tradiționale sunt în atenția comisarilor de la Protecția Consumatorului în această perioadă. Aceștia au depistat, miercuri, un comerciant care vindea produse „tradiţionale” achiziţionate de la alţi comercianţi, fără acte de provenienţă.
Verificarea s-a făcut în urma unei plângeri primite din partea unui consumator care atrăgea atenţia că produsele nu sunt tradiţionale, ci provin din alte magazine. Din păcate, în urma verificărilor, producătorul nu a putut face dovada provenienției produselor comercializate, iar comisarii au decis confiscarea și trimiterea acestora spre distrugere. Astfel că, 87 de kilograme de produse lactate, 71 de kilograme de produse din carne – pretinse a fi tradiţionale, dar care provin din fabrici specializate –  72 de litri de vin, ţuică şi siropuri și 20 de kilograme de pâine, au trimis comisarii OPC spre distrugere, pentru lipsa etichetelor şi a documentelor de provenienţă. Acum, comerciantul riscă să scoată din buzunar o sumă frumușică. Amenda fiind între 5.000 și 30.000 de lei.
Redactor: Oana Jărloianu

Cele mai Accesate Articole