Comună din Bucovina, printre cele mai colorate destinații turistice europene

Comuna bucovineană Ciocăneşti a fost inclusă recent în topul celor mai colorate destinaţii turistice din Europa. Zona, declarată muzeu în aer liber, i-a fascinat pe străini cu ornamentele caselor și tradițiile locului.

Lonely Planet, un cunoscut ghid de călătorii, a inclus pe lista sa privind cele mai colorate destinații turistice din Europa și comuna Ciocăneşti din Bucovina. Localitatea din România s-a făcut remarcată prin arhitectura locului și tradiția de încondeiere a ouălelor.
În regiunea Bucovinei, obiceiul pictării ouălelor datează de secole, însă practica pictării caselor cu aceleași motive tradiționale a început abia în 1950. Locuitorii au ales atunci să încondeieze casele precum ouăle de Paște, cu prilejul refacerii tencuielii. Aceasta a dat  locuințelor o estetică populară specifică ce  atrage turiștii și ziariștii, precum și fotografii artistici. Satul a devenit un muzeu de artă populară în aer liber.
În anul 2014, autoritățile care au înțeles popularitatea fenomenului, au hotărât ca toate casele să fie ornate astfel. Zona, i-a fascinat pe străini și i-a determinat pe aceștia s-o recomande cu căldură turiștilor din întreaga lume.
În topul alcătuit de cei de la Lonely Planet, comuna Ciocănești se situează pe locul 6 din 10. În clasament se regăsesc și insula Burano din Veneţia, satul Zalipie din Polonia, Costa Nova din Portugalia, satul Cicmany din Slovacia, oraşul Juzcar din Spania, pentru a aminti doar câteva.
Redactor: Ramona Caba

Cele mai Accesate Articole