Există activitate cerebrală și după deces

Cele mai recente studii medicale au evidențiat faptul că mulţi pacienţi înregistrează activitate cerebrală și după ce inima încetează să mai bată. Cercetătorii susţin că persoanele declarate moarte pot auzi inclusiv confirmarea propriului deces.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, după deces, persoanele continuă să fie conștiente. Mai exact, organismul lipsit de semne vitale, înregistrează totuși, activitate cerebrală.
Directorul Departamentului de cercetare al Şcolii de Medicină din New York, Sam Parnia, a precizat că, cel puțin în teorie, persoana declarată decedată ar putea chiar să audă anunţul medicului care îi confirmă moartea.
Mai mulți pacienți din Statele Unite și Europa care au fost resuscitați după declararea morții clinice, au spus că au auzit în întregime discuţiile medicilor, fiind conştienţi de ceea ce se petrecea în jurul lor.
Din punct de vedere medical, atunci când inima se oprește, funcţiile cognitive se opresc aproape instantaneu și sunt pierdute toate reflexele. Cu toate acestea, cele mai recente studii au dovedit că există o explozie a energiei creierului și după ce inima încetează să mai bată. Se pare că undele creierului înregistrează aceeaşi intensitate ca cele pe care le experimentăm în somn.
Redactor: Ramona Caba

Cele mai Accesate Articole