PSD și ALDE, împreună la consultările de la Cotroceni

Liderul social democraților, Liviu Dragnea a anunțat că PSD și ALDE vor merge împreună la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării premierului.
Precizările au fost făcute în contexul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi co-preşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, au semnat, ieri, protocolul de constituire a ”Coaliţiei pentru Dezvoltare şi Democraţie”.
Protocolul, valabil pentru următorii patru ani, prevede că cele două partide  propun un candidat unic pentru funcţia de premier, iar echipa guvernamentală urmează să fie formată din miniştri desemnaţi ”proporţional”.
Șeful statului se va consulta miercuri și joi cu reprezentanții partidelor parlamentare, pentru desemnarea noului prim–ministru.
Calendarul anunțat la Palatul Cotroceni prevede că președintele Klaus Iohannis se va întâlni miercuri, la ora 11,00 cu delegația PSD.
Consultările vor continua cu reprezentanții PNL, de la 12.30, și cu cei ai USR de la ora 14:00.
De la ora 15:00, Klaus Ioahnnis va avea convorbiri cu delegația UDMR.
Joi vor fi așteptate la Palatul Cotroceni, delegațiile ALDE, PMP și cea a grupului minorităților naționale din Parlament.
”O să-l informăm pe președinte că o să mergem împreună – am înţeles că miercuri la 11.00 e invitat PSD – miercuri la 11.00 mergem împreună”, a subliniat însă Liviu Dragnea.
 

Cele mai Accesate Articole