Liderii lumii condamnă atacul de la Berlin

Statele Unite au condamnat „atacul terorist” comis luni seară la Berlin, exprimând susţinere pentru Germania.
„Germania este un partener apropiat şi un aliat puternic; colaborăm pentru eliminarea celor care ne ameninţă societăţile şi încearcă să ne distrugă stilul de viaţă”, au precizat oficialii americani.
„Statele Unite condamnă cu fermitate ceea ce pare să fie un atentat la Piaţa de Crăciun din Berlin, care a ucis şi rănit zeci de persoane. Transmitem gândurile şi rugăciunile noastre familiilor celor ucişi şi sperăm la recuperarea rapidă a celor răniţi”, a transmis Departamentul de Stat al SUA.
Și preşedintele francez Francos Hollande și-a exprimat „solidaritatea şi compasiunea cancelarului Angela Merkel, poporului german, familiilor şi victimelor din Berlin”.
Franța a anunțat că a sporit securitatea în târgurile de Crăciun, imediat după incidentul din Berlin.
Ministrul german al Justiției, Heiko Maas, a transmis pe Twitter condoleanțe familiilor victimelor și a precizat că procurorul federal se va ocupa de anchetă.
La rândul său, minstrul de Externe italian s-a arătat şocat de evenimentele din Berlin, pe care le-a catalogat drept atentat terorist.
12 persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin, a anunţat Poliţia, care a precizat că ancheta indică un presupus atac terorist.
Presa germană relatează că autorul atacului a fost reţinut de forţele de ordine.
Este vorba despre  un refugiat din Pakistan, care era cunoscut poliţei pentru comiterea unor mici infracţiuni, însă nu şi pentru legături cu organizaţii teroriste.

Cele mai Accesate Articole