Protocol PSD-ALDE –UDMR. Maghiarii o susțin pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier

Liderii PSD, ALDE și UDMR au semnat, astăzi, un protocol de colaborare parlamentară.
”Ne interesează foarte mult o majoritate parlamentară stabilă. Am convenit să semnăm un acord de colaborare parlamentară între coaliția PSD-ALDE și UDMR”, a declarat președintele social democraților, Liviu Dragnea.
”Am propus să avem permanent un dialog la nivelul liderilor de partide. Vrem să redăm Parlamentului un rol important în perioada care urmează. Suntem convinși că în acest moment rolul Parlamentului trebuie întărit. O vom susține pe doamna propusă premier. Dar nu vom face o propunere, pentru că nu suntem în coaliția de guvernare”, a menționat la rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor.
Reamintim că în urmă cu două zile, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi co-preşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, au semnat protocolul de constituire a ”Coaliţiei pentru Dezvoltare şi Democraţie”.
Protocolul, valabil pentru următorii patru ani, prevede că cele două partide  propun un candidat unic pentru funcția de premier, iar echipa guvernamentală urmează să fie formată din miniștri desemnați ”proporțional”.

Cele mai Accesate Articole