Acţiune de împădurire la Peștera

„Solidaritatea umană şi dragostea pentru mediul înconjurător se întâlnesc în spiritul faptelor bune. Atunci când oamenii înţeleg că protejarea naturii duce la rându-i la protejarea comunităţilor, îşi dau mâna într-un gest de normalitate: plantarea de copaci” este declaraţia lui Cosmin Bârzan, coordonatorul judeţean Constanţa în cadrul iniţiativei.
Din 2012, în judeţul Constanta se plantează fapte bune. În data de 12 noiembrie, 250 de voluntari vor pune umărul la protejarea mediului înconjurător şi a locuitorilor comunei  Pestera, prin plantarea unei perdele forestiere de protecţie pe o suprafaţă de 1,2 ha. Aceasta va fi formată din cei aproximativ 12.000 de puieţi de glădiţă şi sălcioară.
Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro , secțiunea Green Endorsement).
Acţiunea din 12 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
 Partenerii locali sunt Primăria şi Consiliul local Peştera.
Pune în calendar următoarea sâmbătă, ca fiind data în care vei schimba în bine soarta pădurilor din România.

Cele mai Accesate Articole