”Șahul ca o poveste” la Constanța

Sportul minții promovat la Constanța. Micii șahiști vor avea ocazia să participe la ediţia a V-a a Concursului Judeţean „Şahul ca o poveste”. Proiectul își propune dezvoltarea socio-emoţională, stimularea capacităţilor şi atitudinilor proactive în învăţare prin joc, la copiii preşcolari şi şcolari mici.

Proiectul CAEJ are ca fază finală desfășurarea unei competiții sportive cu finaliștii fazelor pe unități de învățământ din județ: în acest an, 68 copii cu vârste între 5-10 ani și a unei expoziții tematice, la care s-au înscris 40 preșcolari și elevi.
Impactul educativ estimat asupra grupului ţintă:
Preşcolarii şi elevii implicaţi în proiect vor avea ca beneficiu major unul de tip psihologic – compensator prin angajarea în activitate a unor copii cu deficite funcţionale care nu pot desfăşura activităţi sportive de masă (copii cu deficit neuro-psiho-locomotor, cu deficite vizuale sau auditive, etc) și în depistarea precoce a copiilor capabili de performanțe superioare în acest domeniu. Atitudinea de acceptare a diferenţelor va favoriza incluziunea copiilor cu CES în învăţământul de masă. Numărul mare de participanți la concursul de șah și de lucrări înscrise la expoziție subliniază impactul pozitiv al proiectului în îmbunătățirea climatului educațional din școli și în decuplarea elevilor de pe preocupări preponderent din sfera jocurilor electronice. Concursul va avea loc vineri, 18 mai, începând cu ora 9 .00 , la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, situat în B-dul Mamaia, nr. 197.
Redactor: Cristina Niță

Cele mai Accesate Articole