Rompetrol Rafinare raportează o creștere de 27%

Rompetrol Rafinare raportează o creștere de 27% a materiilor prime procesate în trimestrul întâi al anului în curs, ceea ce înseamnă o creștere cu circa 27% a materiilor prime procesate în cele două rafinării – Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. Peste 330 milioane de dolari pleacă la bugetul de stat al României, chiar de aici din Năvodari, de la Rompetrol Rafinare.

Cea mai performantă rafinărie din sud-estul Europei și cea mai mare din România avem norocul s-o găsim chiar la noi acasă, pe teritoriul orașului nostru, Năvodari. Pentru că este parte din comunitatea noastră, creșterea sau descreșterea volumului de activitate, de profit ne privește în mod direct. Din fericire, managementul Rompetrol Rafinare reprezintă un model de urmat prin exemplu pe care îl oferă atât în calitatea sa de complex industrial cât și în calitatea sa de organism implicat în viața socială a orașului Năvodari. În ce privește rezultatele de bussines raportate pentru primul trimestru al anului în curs, acestea indică o creștere cu circa 27% a materiilor prime procesate în cele două rafinării – Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, pe fondul continuării programelor de optimizare și îmbunătățire a costurilor de procesare, logistice și distribuție.Rezultatele au fost influențate de volatilitatea și evoluția cotațiilor internaționale ale materiei prime și ale produselor petroliere, care s-au apreciat față de perioada similară din 2017. Astfel, cifra de afaceri brută consemnată de Rompetrol Rafinare s-a ridicat în T1 2018 la peste 1,2 miliarde USD, în creștere cu 47% față de nivelul atins în T1 2017.Exporturile realizate în perioada ianuarie – martie de diviziile de rafinare şi petrochimie ale Rompetrol Rafinare s-au cifrat la 515 milioane USD, nivel dublu față de cel obținut în T1 2017. Compania este cel mai mare exportator de produse petroliere al României, exporturile în 2017 ridicându-se la 1,34 miliarde USD.Compania, parte din Năvodari, a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, cu un aport de peste 330 milioane USD în T1 2018. Valoarea contribuției la bugetul de stat a atins un nivel total de 13,7 miliarde USD în perioada 2007 – 2017.
Pentru acest an, Rompetrol Rafinare SA și-a propus atingerea unei cifre brute de afaceri de 3,78 miliarde USD, a unui rezultat operațional (EBITDA) de aproximativ 146 milioane USD și a unui profit net de 35,2 milioane USD.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole