OUG pentru salariile din sănătate și educație

O ordonanță de urgență menită să rezolve problemele apărute în salarizarea angajaţilor din sănătate și din educaţie a fost astăzi adoptată de către Guvern. Astfel , se creează cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018.

Viorica Dăncilă, a explicat astăzi în deschiderea şedinţei de Guvern, ca se vor adopta , printr-o ordonanţă de urgenţă, modificările agreate cu reprezentanţii sindicatelor privind Legea salarizării. Potrivit prim-ministrului, pentru domeniul sanitar s-au convenit mai multe aspecte care să regleze situaţia. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu,  a anunțat principalele prevederi.
De asemenea, unitatile sanitare cu monospecialitate, serviciile judeţene de ambulanţă şi serviciul de ambulanţă Bucureşti-Ilfov, vor beneficia de  majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază.
O serie de măsuri au fost luate și în domeniul educației.
În plus, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care se vor putea acorda banii necesari pentru menţinerea personalului specializat din industria de apărare.
Redactor: Alexandra Panait

Cele mai Accesate Articole