Video. Iată cum va arăta “Parcul de Miniaturi”, realizat în Parcul Tăbăcărie din Constanța

Primăria Constanța prezintă imagini cu ”Parcul de Miniaturi” care va fi realizat în Parcul Tăbăcărie, în zona intrării în Satul de Vacanță, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
Municipalitatea susține că proiectul, parte din obiectivul de investiție “Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage- Miniature Park”, va duce la creșterea spațiului verde cu aproape 1.500 de metri pătrați.
”Parcul va fi realizat din ansambluri modulare din lemn și materiale ușoare, mob ilier urban din lemn si metal, iar aleile pietonale vor fi asamblate din materiale prefabricate, cu interspații în care va fi semănat gazon.
Vegetația va fi formată din arbuști de talie mică, iar coloritul va fi divers pe toată perioada anului.
Nu se vor tăia copacii existenți si nici nu se vor turna betoane în zona amenajată a parcului.
De asemenea, proiectul prevede si realizarea unei oglinzi de apa, sub forma unui bazin dotat cu pompe de recirculare a apei.
Toate amenajările ce vor fi realizate au un caracter neinvaziv si nu se vor percepe taxe pentru vizitatori.
Miniaturile din parc reprezintă reproducerea la scară a unor obiective cu valoare culturală, arhitecturală și istorică majoră, care vor aduce în lumină importanța patrimoniului cultural”, menționează Primăria Constanța.
Banii pentru realizarea acestui proiect provin din: Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 2-A green region, 85% din valoarea investiției, bugetul de stat al României, 13% din valoarea investiției și bugetul local al municipiului Constanța, 2% din valoarea investiției.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Parc Miniaturi
Un proiect în premieră pentru orașul nostru va duce la creșterea spațiului verde cu aproape 1.500 de metri pătrați. Vorbim despre “Parcul de Miniaturi” care va fi realizat în Parcul Tăbăcărie, în zona intrării în Satul de Vacanță, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Proiectul face parte din obiectivul de investiție “Joint Romanian-Bulgarian Cultural and Historical heritage- Miniature Park”.Parcul va fi realizat din ansambluri modulare din lemn și materiale ușoare, mobilier urban din lemn si metal, iar aleile pietonale vor fi asamblate din materiale prefabricate, cu interspații în care va fi semănat gazon. Vegetația va fi formată din arbuști de talie mică, iar coloritul va fi divers pe toată perioada anului. Nu se vor tăia copacii existenți si nici nu se vor turna betoane în zona amenajată a parcului. De asemenea, proiectul prevede si realizarea unei oglinzi de apa, sub forma unui bazin dotat cu pompe de recirculare a apei.Toate amenajările ce vor fi realizate au un caracter neinvaziv si nu se vor percepe taxe pentru vizitatori. Miniaturile din parc reprezintă reproducerea la scară a unor obiective cu valoare culturală, arhitecturală și istorică majoră, care vor aduce în lumină importanța patrimoniului cultural. Banii pentru realizarea acestui proiect provin din: Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 2-A green region, 85% din valoarea investiției; bugetul de stat al României, 13% din valoarea investiției și bugetul local al municipiului Constanța, 2% din valoarea investiției. #parcdeminiaturi in #constantafrumoasa cu #fondurinerambursabile #primariaconstanta #ilovect
Publicată de Primăria Constanța pe 28 Mai 2018

Cele mai Accesate Articole