A fost aprobat proiectul privind construcția parcului de miniaturi de la Constanța

Consiliul Local Municipal a aprobat astăzi proiectul privind construcția parcului de miniaturi de la Constanța. Banii pentru realizarea acestuia provin din Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG România-Bulgaria, de la bugetul de stat şi de la cel local.

Viitorul parc de miniaturi de la intrarea în Satul de Vacanţă a stârnit în cadrul ședinței de  astăzi noi controverse printre consilierii locali.
Proiectul presupune așezarea de ansambluri modulare din lemn şi materiale uşoare, iar printre ele să fie semănat gazon. Asta nu va duce la tăierea  copacilor existenţi, dimpotrivă, vegetaţia va fi îmbogăţită cu arbuşti de talie mică.
Reprezentantul Asociaţiei Baricada Verde, Sorin Belu, a declarat că nu este de acord cu locul ales de primărie:

„Noi nu suntem împotriva acestui proiect, ci suntem împotriva locului ales, acesta fiind în parcul Tăbăcărie. Dorim ca acest proiect să fie, cu amendament, mutat în altă locație, deci nu neapărat să nu se realizeze proiectul“, a punctat activistul Sorin Belu.

Primarul Decebal Făgădău spune că miniaturile din parc reprezintă, de fapt, reproducerea la scară a unor obiective cu valoare culturală majoră:

„Suntem acuzați că distrugem spațiul verde, în condițiile în care acest proiect își propune tocmai opusul. Pentru mine este inacceptabil să văd că niște militanți, pe care îi încurajez să își exprime opinia, mint. Obiectivul acestui proiect este acela a consfinți o suprafață importantă din parcul Tăbăcărie, ca suprafață de spațiu verde. Desființăm aleile betonate existente și creștem suprafața de spațiu verde. De îndată ce vom utiliza un euro din bani europeni, nimeni nu va putea să-i mai schimbe destinația acestui spațiu verde“, a spus primarul Decebal Făgădău.

Finalul şedinţei de Consiliu Local a culminat cu aprobarea proiectului privind construcţia parcului de miniaturi.
Banii pentru realizarea acestuia provin din Programul de Cooperare Transfrontalieră INTERREG România-Bulgaria, de la bugetul de stat şi de la cel local.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole