Aur pentru România la Olimpiada de Matematică

Aur pentru elevii noștri la Olimpiada Balcanică de Matematică. Copiii din lotul național al României, la această disciplină, s-au întors acasă cu 6 medalii, ceea ce a plasat țara noastră pe primul loc din cele 18 națiuni participante la competiție.

În perioada 19 – 24 iunie 2018 s-a desfăşurat în Rodos, Grecia, cea de-a 22-a Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori. Echipa României a ocupat locul I în clasamentul celor 18 ţări concurente, obținând 5 medalii de aur și una de bronz. Competiția a presupus rezolvarea de către fiecare elev, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de nivel elementar, de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.
Delegaţia României a fost coordonată de profesorii Andrei-Alex Eckstein de la Universitatea “Politehnica” din Timişoara , Dănuț Aramă de la Colegiul Național  “Gheorghe Vrânceanu” din Bacău și Marius-Cristian Lazăr de la Colegiul Național din Iași.
Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală la care participă elevi cu vârsta sub 15 ani și jumătate. Competiția contribuie la susţinerea şi dezvoltarea elevilor cu aptitudini deosebite la matematică din ţările participante.
Redactor: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole