Tinerii thailandezi externați

Cei 12 tineri și antrenorul acestora care au petrecut mai mult de două săptămâni capitivi într-o peșteră inundată în nordul Thailandei, au avut prima apariție publică. Ei au fost externați din spital cu o zi mai devreme decât era plănuit.

După externarea din spital, tinerii thailandezi au participat la o conferință de presă internațională. Băieții au povestit jurnaliștilor cum au fost descoperiți de doi scafandrii britanici, în timp ce aceștia săpau pereții peșterii în căutarea unei ieșiri. Cu toate că erau conștienți de faptul că vizitarea peșterii în această perioadă este periculoasă, tinerii au intrat din curiozitate, deoarece nu o văzuseră niciodată. Ei au explorat tunelurile peșterii timp de o oră, înainte să decidă întoarcerea la suprafață. În acest timp, ploile abundente au inundat zona, iar grupul a căutat un loc de odihnă.
După ce tinerii au fost descoperiți, operațiunea de salvare a fost extrem de dificilă și s-a desfășurat pe o perioadă de trei zile.
Adolescenții au mai povestit jurnaliștilor că i-a întristat și vestea că salvatorul care le-a adus oxigen, a murit la drumul de întoarcere și se simt vinovați pentru moartea lui. Lecția pe care tinerii au învățat-o în urma acestei experiențe neplăcute a fost consecința unei acțiuni neglijente. Pe lângă visul de a ajunge jucători de fotbal profesioniști, unii dintre băieții își doresc acum să ajungă pușcași marini.
Redactor: Denisa Albu

Cele mai Accesate Articole